top of page
Search
  • Валери Шварц

Размерът има значение... Естествено.

Да ви кажа за #клетотокопеле, мъжкият октопод от вида Octopus tetricus – неособено голямо осмоного, коeто се въди в топлите морета около Австралия и чат-пат Нова Зеландия и има бахти шибания живот.


На мъжкия Octopus tetricus са му се струпали куп житейски нещастия. Не стига, че е по-малък от женския, не стига че си няма пишка като пишка и сексува с пипало, ами женските му са направо най-неприятните женски, за които може да се сетите.


Преди всичко, трябва да знаете, че женските Octopus tetricus са адски придирчиви, В смисъл, че размерът има голямо значение за тях. Поради това октоподецът с по-късо размножително пипало просто гори. Ако въпреки това стане нещо настоятелен, женската го замеря с камъни, черупки и тиня и му бие шамари. Буквално. Ей тъй, вдига пипалото и ЛЮС! един зад мекотелия врат!


Дори да бъде избран от женската, мъжкият най-често само немощно протяга пипало, туря сперматофорите си (демек, торбичките със сперма) в женската и бега много бързо. Защо? За да не го изпапка женската, затова. Щото тия са точно толкова люти женки!


Освен това, женските са ненаситни мъжемелачки и в рамките на един размножителен сезон, ъъъ, такова, събират материал от няколко мъжки и изобщо водят ужасно разюздан сексуален живот, гадините им с гадини.


(В защита на женските, трябва да кажем, че си имат известно оправдание за това, че често-често изпапкват любовника си. Веднъж "забременели" с яйца, те ги снасят в някоя злачна дупка или по-голямшка черупка и спират да се хранят, така че злощастният татко е последната им хрфана преди принудителните "родилни пости". Единственото, което женските правят след това е да се връткат и шматкат около бърлогата и да пазят яйцата от хищни мераклии. След излюпването на малките си, всички женските опъват пипала и кротко... пукват... Какво, бе - трябва да има някакво равновесие в тая природа!)


Ся, по правило тия октоподи предпочитат да живеят самички, но често се случва няколко от тях да се заселят едновременно в някой коралов риф или купчина черупки от миди и охлюви и тогава започва голямата тупаница помежду им. Но дори когато не се е заселил в някоя от тези "колонии", клетият мъжки нон-стоп води люти битки с другарчетата си заради всякакви глупости – удобна бърлога, територия или някой по-сочен морски охлюв.


И всичкото това му се случва на нещастника през почти целия му живот, който трае всичко на всичко… 10-11 месеца.


Изобщо, не е яко да си мъжки Octopus tetricus.


166 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page